Rating: 4.2857142857143 sterren
14 stemmen
Vandaag besteld morgen verstuurd

Een korrel zout in de suikerpot

€ 24,99
Vandaag besteld morgen verstuurd

Een korrel zout in de suikerpot

€ 24,99

Een korrel zout in de suikerpot

Eerste druk © 2023 Alwin Bisschop

Pagina's: 206

ISBN: 978-90-903-7803-9

Afbeelding cover: © Frank van der Pauw-Kraan

Uitgegeven door Uitgeverij Sowelu

Geproduceerd door BoekXpress

 

Een autobiografie zonder dat een zin begint met 'ik'.

 

Misschien wel om zichzelf buiten beschouwing te houden, gezien de traumatische gebeurtenissen in zijn jonge jeugd. Op zijn tiende, twaalfde en zeventiende wordt hij seksueel misbruikt, de laatste keer bijna tot de dood er op volgde. De auteur vraagt zich af; moeten deze  traumatische ervaringen worden besproken en of verzwegen? Immers, alles wat je voedt wordt juist groter, is zijn ervaring met al dat denken en voelen.

Vanaf zijn zestiende komt hij erachter dat intimiteit met het andere geslacht echt geen voldoening geeft. Het wordt een lange zoektocht naar liefde en identiteit in een tijd dat hier nog weinig over was te vinden. Juist in die tijd, de auteur was veertien jaar jong, overlijdt zijn vader onverwachts. Hoe gaat hij hier mee om?

 

Dit boek vol verrassende en diepgaande overwegingen over het leven is geschreven tussen 1986-1988. Verrassend actueel soms, vraagstukken over dat jongens zich vrouw voelen en meisjes man willen zijn, of zich buiten de groep voelen staan. en dat in een tijd waarin dat nog helemaal niet zo leefde onder de mensen. Na 35 jaar werd het manuscript uit de kast gehaald, overgetypt en herschreven.

Let op, standaard wordt het boek naar je toegestuurd, haal je liever af? Dat kan natuurlijk ook, je kunt hierboven je keuze aangeven om het boek op afspraak af te halen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Annet
3 maanden geleden

Super tijdsbeeld van de tijd waarin ik ook opgegroeid ben maar hartstikke bleu was m.b.t. dingen die er speelden in de samenleving. Zittend in mijn eigen onzekere puber cocon en zo de wereld bekijkend om mij heen.

Heel intrigerend dan ook hoe deze jaren waren voor een coming-out-of-the-closet puber/adolescent. Fijn om deze tijd door andere ogen te zien. Je proef de jaren '80 van de vorige eeuw.

Soms moest ik even bedenken waar iets tot ging leiden, maar uiteindelijk kwam alles weer bij elkaar aan het einde van deze roman.

Een aanrader.

Louise Alderliesten
3 maanden geleden

Ontroerend, verassend, boeiend en bijzonder verhaal. Iemand die zichzelf ontdekt met een mooie uitkomst.Een aanrader om te lezen

Aukje
4 maanden geleden

Wonderbaarlijk,hoe een 17-jarigere de zoektocht naar zijn geaardheid kan verwoorden.Heftig,liefdevol,filosofisch,met een vleugje humor!

Janny Suurd
4 maanden geleden

Ik vind het een open en eerlijk geschreven boek. Jong en oud kan hier veel van leren.Het is bijzonder om te lezen hoe je als jongeman je zelfreflectie ontwikkelt. Wat mij toch wel verbaasde en wat zo mooi is: ondanks dat je zo veel op jonge leeftijd hebt meegemaakt , je zo dapper was om toch weer nieuwe relaties aan te gaan. Je hebt het vertrouwen in mensen behouden.

Gea
6 maanden geleden

Ik heb een korrel zout in de suikerpot in een ruk uitgelezen. De worsteling van een jong mens naar volwassenheid. Vertrouwen geven en teleurgesteld raken.
Sexualiteit ontdekken en de zoektocht naar de eigen identiteit, en dat ook mogen zijn.
Liefdevol en liefdeloos….. integreert verbaasd soms schokkerende ervaringen die met de lezer worden gedeeld boeien tot de laatste bladzijde. Dank Alwin voor je eerlijke en oprechte verhaal. Ik heb genoten van de jonge versie van de man die ik ken en graag zie. Het was heel prettig kennismaken met de jonge Alwin die openhartig verslag doet van zijn levensverhaal.

Irma
6 maanden geleden

Het is een ontroerend boek, geschreven door een 17 jarige jongen die erg onzeker is over zijn uiterlijk. Verder worstelt hij met zijn seksuele voorkeur voor mannen. De strijd om uit de kast te komen, en om zijn lieve moeder niet teleur te stellen, is groot en duidelijk beschreven. Daarbij heeft hij traumatische belevenissen beschreven op een manier die elke lezer raakt. Zéker een aanrader. Ik heb het boek in twee dagen uitgelezen.

Walter Meijles
6 maanden geleden

Een autobiografisch verhaal over een uit de kast komende avontuurlijke tiener, die in zijn leven tragische en heftige ervaringen van misbruik meemaakt.
De toon is luchtig en vol originele observaties over het leven. Ik heb het met soms rode oortjes en dan weer met een brede glimlach gelezen. Bijzonder dat het de weergave is zoals geschreven als 17 jarige! En dat we dorpsgenoten waren.

Nandy
7 maanden geleden

Een prachtig boek en schitterend geschreven.
De schrijver blikt terug op een traumatische periode in zijn leven waarin hij zich op jonge leeftijd staande probeert te houden.
Een echte aanrader.

Algemene voorwaarden

Voorbeeld antwoord op de vraag. Voel je vrij om de inhoud aan te passen met de werkelijke informatie die je wilt schrijven.